Zie jij problemen of oplossingen?

03 maart 2019
Sandra Lagace
Geen reacties
Tony Robbins gebruikt strategic intervention om positieve gevoelens op te roepen.

Tony Robbins gebruikt strategic intervention in zijn coaching om positieve verandering te bewerkstelligen. De eerste stap in strategic intervention is het onderzoeken van de Emotional State. Dit wil zeggen de staat waarin je verkeert, hoe voel je je? Er is een mechanisme dat ten grondslag ligt aan je gevoelens.

Natuurlijk is het zo dat wat ons overkomt in het leven, gevoelens kan oproepen. Toch is het zo dat hoe we naar het leven kijken, beïnvloedt wat er in het leven gebeurt.

De tweede stap in strategic intervention is focus. Wat is jouw focus? Richt je je op wat je wil, of niet? Zie je problemen of zie je oplossingen? Focus je je op wat nodig is? Waar je naar toe moet?

Welk van onderstaande scenario’s heeft jouw voorkeur?

Het was al maanden onrustig op de Sales afdeling. Na de aankondiging van de directeur dat er een reorganisatie voor de deur stond, was Hans erg geschrokken. Veel collega’s hadden eieren voor hun geld gekozen en waren op zoek gegaan naar een andere baan. Hij had al een paar collega’s zien vertrekken. Het werd er niet gezelliger op.

Er werd veel geroddeld en gespeculeerd op de afdeling waar Hans werkte. Hij werd er heel onzeker van merkte hij. Hij sliep slecht de laatste weken. Ook merkte hij dat hij steeds meer steken liet vallen en slecht aan zijn werk toekwam. S’ochtends stond hij moe op en had weinig motivatie om naar kantoor te gaan. Op kantoor liet hij zich meeslepen in de negatieve sfeer. Angstig volgde hij de bewegingen van de managers en vroeg zich hard op af of hij ontslagen zou worden. Toen Hans op een maandagochtend bij de Sales directeur werd geroepen, vreesde hij het ergste……

 

Die avond stuurde hij zijn eerste sollicitaties uit….

 

Het was al maanden onrustig op de Sales afdeling. Na de aankondiging van de directeur dat er ontslagen zouden vallen, had hij zijn verhaal eens goed op hem laten inwerken. Thuis had hij met zijn partner gesproken over zijn gevoelens. Hij werkte nu alweer 9 jaar bij het bedrijf. Hij had geen vertrouwen meer in de toekomst merkte hij. De week erna vroeg hij een gesprek aan met zijn manager. Het gebrek aan vertrouwen in de toekomst werd bevestigd. Zijn manager bleef vaag en kon niet zeggen of zijn baan op de tocht stond.

Die avond stuurde hij zijn eerste sollicitaties uit en liet recruiters weten dat hij beschikbaar was voor een nieuwe uitdaging. Toen Hans op een maandagochtend aan de Sales directeur vroeg, of hij tijd voor hem had, vreesde de directeur het ergste….

Wil je meer weten over mijn training & coaching? Mail me dan: info@lagace.nl

 

 

Wij waarderen uw feedback! Laat hieronder uw reactie achter

Reacties zijn gesloten.

© 2021 Lagace HR Training & Coaching - Algemene Voorwaarden - Disclaimer
Webdesign & realisatie: Go Online