De kracht van de ROZE bril

30 juni 2017
Sandra Lagace
Geen reacties

Vaak doen mensen een beetje lacherig over positiviteit. Bijvoorbeeld als ik vertel over de mooie tool waarin ik gecertificeerd ben, Points of You. Wanneer ik vertel over de mooie fotokaarten waar de tool mee werkt, wordt soms de vergelijking getrokken met Tarot kaarten of Engelen kaarten. Nu is er niets mis met Tarot en Engelen (ik ben dol op Engelen) maar je kunt de Points of You kaarten daar niet mee vergelijken. Points of You is gebaseerd op de werking van de linker- en rechter hersenhelft en werkt wereldwijd met professionele fotografen en internationale klanten (zoals bv IBM en Google).

Wanneer ik het heb over mijn Master opleiding NLP is er gelukkig een aantal mensen die daar echt verstand van heeft. Wanneer er echter de vergelijking met Emile Ratelband wordt gemaakt met zijn `Tsjakkkaaaaa!’ dan lopen de rillingen over mijn rug. Sommige mensen zeggen dat NLP hetzelfde is als een roze bril opzetten. Hmmmmmm, …. nou nee, niet echt…..!

Is positiviteit zweverig?

1] Het is wetenschappelijk bewezen dat positiviteit goed voor je is.

Volgens de Broaden-and-Build theorie van Positiviteitsonderzoeker Barbara L. Frederickson verbreed je letterlijk je beeld door positief te denken en is er ruimte voor groei, verandering. Een theorie waar Points of You trouwens ook op gebaseerd is (Pause, Expand, Focus, Doing). Wanneer ik positief ben, stel ik mij letterlijk open voor anderen en andere denkbeelden.

2] Mensen die positief in het leven staan, leven langer en blijven langer gezond.

Dat blijkt uit een analyse van 160 studies door psychologen van de Universiteit van Illinois. Uit een studie waarbij 5.000 studenten 40 jaar werden gevolgd, bleek dat de pessimisten minder oud werden dan de optimisten.
Al zouden positievelingen korter leven, dan zou ik er nog voor kiezen, u niet? Liever een kort leven blij en gelukkig dan een lang leven een chagerijn.

3] Wat bedoelen we eigenlijk met zweverig?

Volgens Van Dale; onduidelijk, vaag: zweverige theorieën

Onduidelijk voor wie vraag ik me dan af? Proef ik hier afgunst? Volgens mij is er niets onduidelijk aan positief zijn. Mensen die `zen’ zijn, die positief zijn, kom ik persoonlijk liever tegen dan de mopperkonten, zwartkijkers en pessimisten onder ons. Geef mij maar mensen die positief zijn en goed in hun vel zitten. Laat mij dan maar zweverig zijn. Daar kom ik blijkbaar verder mee! Ik houd trouwens van roze.

Wij waarderen uw feedback! Laat hieronder uw reactie achter

Reacties zijn gesloten.

© 2021 Lagace HR Training & Coaching - Algemene Voorwaarden - Disclaimer
Webdesign & realisatie: Go Online