HR Tools

HR tools zorgen ervoor dat u werk uit handen wordt genomen. Tevens krijgt u een uniforme gegevensverwerking waardoor u vergelijkingsmateriaal hebt waar u uw analyse en interpretatie op los kunt laten.

Met behulp van Identity Compass kunnen wij drie tools inzetten met ieder een eigen doel. Uiteraard is het mogelijk dat we meerdere tools moeten inzetten. De situatie in uw organisatie bepaalt uiteindelijk de werkwijze.

     

      Type HR Tools

 1. Job Motivatie Scan: geeft een gedetailleerde analyse van de factoren voor motivatie en tevredenheid in uw organisatie.
 2. 360 Graden Feedback: geeft een profiel op basis van 10 aspecten.
 3. Pre-scan: ondersteunt bij een efficiënte keuze van kandidaten.

Job Motivatie Scan

 

De job motivatie Analyse voeren we uit met de tool Identity Compass. Identity Compass® is een innovatief hulpmiddel bij de selectie van personeel dat gebruikmaakt van een verzameling ‘denkstructuren’. Het registreert hoe mensen denken en beslissingen nemen in bepaalde werksituaties. Het maakt duidelijk wat werknemers motiveert, wat hun waarden en carrièredoelstellingen zijn. Identity Compass® maakt duidelijk op welk gebied werknemers waarschijnlijk het beste presteren en waar en hoe verbetering kan worden bereikt. Identity Compass® zal u helpen begrijpen hoe kandidaten onder spanning presteren, hoe ze in een team werken of hoe men ze het best motiveert om resultaten te behalen.

De Job motivatie scan van Identity Compass meet dus motivaties en meet wat de voorkeuren zijn in de manier waarop mensen denken. En uit deze gegevens wordt een profiel opgesteld van persoonlijke denkvoorkeuren. De scan laat zien waarom mensen in een bepaalde groep vallen en wat ze zouden kunnen doen om te veranderen.

De analyse is geen is geen test in de zin van goed of fout. Er wordt gemeten welke motieven en voorkeuren mensen hebben en van daaruit kan bepaald worden wat er eventueel veranderd kan worden om mensen beter te laten functioneren in een bepaalde functie. De uitkomsten bieden handvatten voor ontwikkeling door coaching en/of training.

UW zeven redenen voor de Job motivatie scan

 1. Coaching en persoonlijke ontwikkeling
 2. Coaching van teams, bijvoorbeeld MT, OR, productieteams etc.
 3. Human Resource Management: werven, opleiden en ontwikkelen van personeel
 4. People management van afdelingen en teams
 5. Interim management van fusies, reorganisaties en outplacement
 6. Oplossen van problemen op het gebied van communicatie en samenwerking
 7. Motiveren van medewerkers

 


360 Graden Feedback

 

Medewerkers zijn bepalend voor uw succes. Het is daarom belangrijk continu aandacht te hebben voor de ontwikkeling van uw medewerkers. De 360 graden feedback is het instrument op het gebied van beoordeling en ontwikkeling van medewerkers en voor het meten van COMPETENTIES.

We zetten hiervoor de Feedback-Edition in van Identity Compass in. Het gaat hierbij om verzamelen van feedback, door een aantal personen met een verschillend perspectief op het gedrag van de beoordeelde persoon. Het resultaat is een zo REPRESENTATIEF mogelijk beeld van het huidige gedrag in de werksituatie.

De Identity Compass® 360° Feedback-Edition is kort, zeer nauwkeurig en gemakkelijk in gebruik.
Het beantwoorden van de vragenlijst kost een tijdinvestering van slechts VIJF MINUTEN.
Vervolgens ontvangt u een profiel met VIJF ASPECTEN en de tegenhangers van deze aspecten:

 1. Ondernemendheid
 2. Integriteit
 3. Gemotiveerdheid
 4. Bereidheid om te presteren
 5. Bereidheid tot het delen van informatie

 

 

 

De gegevens zijn gecodeerd, digitaal versleuteld en anoniem. De uitslag is binnen een paar seconden Online beschikbaar. Het enige dat u nodig heeft is een internet device (zoals laptop, tablet) en een internet verbinding.

 


Pre-Scan (Edition)

 

Laat u tijdens de selectie van nieuwe medewerkers de goudhaantjes lopen doordat u geen goed beeld hebt van wat u zoekt of heeft u eenvoudig weg niet de tools in handen om de juiste nieuwe collega’s te selecteren? Ons advies is, start niet met een desinvestering en probeer niet slimmer te zijn dan een goede analyse tool en maak samen met Company Optimizer de juiste keuzes bij het selecteren. Wij ondersteunen u bij een efficiënte KEUZE van KANDIDATEN.

Met behulp van de PreScan-Edition van Identity Compass kunnen wij vaardigheden en denkstijlen binnen 8 minuten online vastleggen en binnen een paar seconden online beschikbaar maken. Uw tijd is kostbaar, daarom willen we u helpen om snel helderheid te verschaffen zodat u snel kan schakelen en snel het goudhaantje aan boord kan halen.

 

Informatie die kandidaten invoeren

 • Scholing en diploma’s
 • Beroepsopleiding
 • Persoonlijke ervaring
 • Andere kwalificaties

 

Vaardigheden: Informatie die de kandidaat invoert.

 

De volgende denkstijlen

Samengesteld op basis van antwoorden op vragen.

 • Motivatiefactoren: Beweegredenen (3 onderdelen)
 • Motivatieverwerking: Successtrategie (3 onderdelen)
 • Informatieverwerking: Werkstijl (2 onderdelen).

 

De registratie van feiten kan worden aangepast aan de behoefte van uw organisatie. Het invullen vergt zo’n ACHT MINUTEN en de uitslag is binnen een paar seconden online beschikbaar. Uit de combinatie van de denkstijlen kan snel bepaald worden of een kandidaat past in het profiel. Zo krijgt u snel een duidelijke indruk van elke kandidaat en beslist u effectiever over de volgende stap. In de volgende stap kan een kandidaat gevraagd worden om de Professional-Edition in te vullen.

Voordelen van de Pre Scan-Edition

 • Kostenbesparing
 • Snel reageren op interessante kandidaten
 • Informatie van hoge kwaliteit.

 

De Pre Scan (Plus-Edition)

De Plus-Edition methode analyseert feiten en houdt rekening met de wensen van uw organisatie. Sollicitaties worden verwerkt met een foto van de kandidaat en het programma genereert automatisch een antwoord aan de kandidaat.

 

 


UW VOORBEREIDING OP ONZE AFSPRAAK

 • Zijn de huidige HR tools toereikend ?
 • Wat missen we qua tools ?
 • Welke quick win zoeken we ?

HR TOOL in 1 MINUUT

De inzet van TOOLS zorgt voor een efficiëntieslag voor iedere HR afdeling

Ik ga uw organisatie helpen! Zullen wij samen op weg gaan naar sustainable succes met een smile?
Het ergste dat u kunt overkomen is grip op uw succes in een swingende organisatie die bestaat uit ondernemers in plaats van werknemers.
Afspraak maken Meer info

Deze organisaties gingen u al voor!

© 2020 Lagace HR Training & Coaching - Algemene Voorwaarden - Disclaimer
Webdesign & realisatie: Go Online