HR Advies

HR advies is een breed begrip. Dat wil zeggen dat HR afhankelijk is van de positie en de waardering die het krijgt in uw organisatie. Bent u de manager die meerwaarde ziet in een stevige HR Manager en sparringpartner? Vaak wordt HR gezien als een soort afdeling salarisadministratie. Als dit in uw organisatie ook zo is, dan laat u veel kansen liggen. Als u het goed aanpakt, dan is HR de bewaker van de schatkist van uw bedrijf. Als u niet het juiste personeel aan boord kan krijgen en aan boord kan houden, dan heeft u een probleem.

Er wordt soms veel energie gestoken in de aanname van personeel. Wanneer personeel eenmaal aan boord is, begint het werk pas.

Kostenpost of human capital. Vaak zien we onze medewerkers als een kostenpost die lastig te managen is. Herkent u dit? Human resources, menselijke bronnen; het betekent dat mensen DE bron van waarde zijn voor uw organisatie. Wanneer we de term HRM gebruiken in plaats van personeelsmanagement, geven we aan dat uw personeel geen kostenpost is maar het kapitaal van uw onderneming. De basis voor het oplossen van uw pijnpunt is het herlabelen van personeelsmanagement naar Human Resources Management en Human Capital een belangrijk speerpunt maken van uw beleid.

HR MODULES

Begeleiding Werving & Selectie

 

Steeds vaker wordt de werving en selectie voor 90% uitbesteed aan bureaus die geen belang hebben bij uw lange termijn visie als het gaat om personeelsbeleid. Mijn stelling is dat achteraf gezien al tijdens de sollicitatie procedure afscheid wordt genomen van nieuwe medewerkers. De oorzaak is vaak heel simpel te herleiden naar de volgende punten: “de sollicitant spiegelt zijn situatie mooier voor, u schetst een te mooi plaatje aan de kandidaat of heeft een sollicitatie procedure gestart terwijl u nog niet 100% helder hebt wat u eigenlijk zoekt.


Learning & Development

 

U heeft misschien onlangs een topper in huis gehaald (uw goudhaantje) en denkt er nu te zijn. U weet ook als geen ander dat de wereld om ons heen razendsnel verandert. De kennis van uw topper van gisteren kan morgen alweer achterhaald zijn. Als u blijvend rendement uit uw personeel (human capital) wil halen, dan zal u blijvend moeten investeren in uw TEAM. In deze tijd is stilstaan niet achteruit gaan maar staat het gelijk aan achteruit rennen.

Zes redenen om je personeel blijvend op te leiden

 • Uw bedrijf blijft up-to-date.
 • Uw personeel presteert beter.
 • Uw werknemers zijn extra gemotiveerd.
 • Uw bedrijf is flexibeler.
 • Het is goed voor uw bedrijfsimago.
 • Er zijn fiscale voordelen.

Human Capital Analyse

 

Kostenpost of human capital. Vaak zien we onze medewerkers als een kostenpost die lastig te managen is. Herkent u dit? Human resources, menselijke bronnen; het betekent dat mensen DE bron van waarde zijn voor uw organisatie. Wanneer we de term HRM gebruiken in plaats van personeelsmanagement, geven we aan dat uw personeel geen kostenpost is maar het kapitaal van uw onderneming. De basis voor het oplossen van uw pijnpunt is het herlabelen van personeelsmanagement naar Human Resources Management en Human Capital een belangrijk speerpunt maken van uw beleid.

Inzicht in Human Capital: Heeft u voor 100% inzicht in het menselijk kapitaal in uw organisatie? Dit zou toch cool zijn als u dit zou kunnen zeggen. Veel bedrijven laten veel business liggen omdat:

 • Medewerkers geweldige competenties hebben maar op de verkeerde stoel zitten;
 • Er een Motivatie dip is door gebrek aan ontplooiingsmogelijkheden;
 • Een opleidingsplan ontbreekt;

 

UW DNA: Wie u wil zijn als organisatie en waar u naar toe wil, bepaalt hoe uw Team eruit moet zien als het gaat om kennis, vaardigheden en mindset. Personeel wordt vaak simpel op straat gezet zonder dat er goed gekeken wordt of ze op de juiste basis is aangenomen, op de juiste stoel zit en of er een groeipad is voor de medewerker.

Driedimensionaal: Uw één dimensionale boordelingssysteem inclusief POP transformeren naar een veel rijkere drie dimensionale benadering door samen de onderstaande tools in te zetten. Combineer deze tools met uw huidige beoordelingssysteem en u heeft een 100% beeld van uw medewerker.

Afhankelijk van de situatie zullen één of meerdere methodieken ingezet worden. In willekeurige volgorde een opsomming van mogelijkheden:

 1. Dossieranalyse
 2. Medewerker tevredenheidsanalyse
 3. Job motivatie analyse
 4. 360 graden feedback

Aan de hand van dit onderzoek stellen wij een rapport op met onze bevindingen, advies en een stappenplan voor het implementeren en borgen van de beoogde verbeteringen. Het stappenplan kan o.a. de volgende stappen bevatten:

 

Met mijn stevige ervaring als HR Manager kan ik u en uw medewerkers via training en/of coaching inzicht geven in de oorzaken van een niet optimale performance of uitval van de werknemer. Ik ben een objectieve gesprekspartner die vertrouwen en rust geeft. Uw medewerker krijgt empowerment en gaat weer in zichzelf geloven. U en uw medewerker kunnen de juiste keuzes maken en besluiten wat de weg is die gevolgd gaat worden. Ik kijk ernaar uit om samen met u dit traject in te gaan zodat wij samen gaan ontdekken hoe we het menselijk kapitaal in uw organisatie optimaal kunnen benutten.


Exit Management

Afscheid nemen van personeel kan een kostbare zaak zijn.

Wanneer de werkgever de juiste richtlijnen volgt dan kan een hoop ellende bespaard blijven. Dossieropbouw blijft een gouden regel. In goede tijden kan hier wel eens laks mee worden omgegaan. Dit geldt voor zowel vanuit het perspectief van de werknemer als van de werkgever.  We vertrouwen elkaar toch? We weten toch wel wat we afgesproken hebben?

Hoe vervelend kan het zijn als de desbetreffende manager al vertrokken is, als het er op aan komt. En hoe belangrijk is het, wanneer alle partijen er nog wel zitten, duidelijk te zijn over wat is afgesproken. Schriftelijke vastlegging of dossieropbouw juist in slechte tijden, is van het grootste belang!

Lagace HR Training & Coaching ontzorgt.  Wij maken een analyse van de situatie. Vervolgens adviseren wij u over de te nemen stappen. Indien gewenst kunnen wij de administratie van u overnemen. Wij kunnen ook de communicatie met de werknemer of met juristen voor u verzorgen. Niet altijd zal het tij gekeerd kunnen worden. Wij zullen er in ieder geval voor zorgen dat de touwtjes in handen genomen worden en dat de situatie zo goed mogelijk opgelost wordt.


UW VOORBEREIDING OP ONZE AFSPRAAK

 • Wat zou ons HR advies compleet maken ?
 • Wat zou inzicht in ons Human Capital opleveren ?
 • Hebben we een visie op learning & development ?

HR ADVIES IN 1 MINUUT

Hoe ziet het goud eruit in uw organisatie?

Ik ga uw organisatie helpen! Zullen wij samen op weg gaan naar sustainable succes met een smile?
Het ergste dat u kunt overkomen is grip op uw succes in een swingende organisatie die bestaat uit ondernemers in plaats van werknemers.
Afspraak maken Meer info

Deze organisaties gingen u al voor!

© 2020 Lagace HR Training & Coaching - Algemene Voorwaarden - Disclaimer
Webdesign & realisatie: Go Online