HR Advies

HR advies is een breed begrip. HR is afhankelijk is van de cultuur, positie en waardering van HR in uw organisatie. Bent u de manager die meerwaarde ziet in een stevige HR Manager en sparringpartner? Als dit niet zo is, dan laat u veel kansen liggen. HR is de bewaker van de schatkist van uw bedrijf. Het gaat om het juiste personeel aan boord krijgen én houden. Ik ga u daarbij helpen.

Er wordt vaak veel energie gestoken in de aanname van personeel. Echter, wanneer personeel eenmaal aan boord is, begint het echte werk pas.

Kostenpost of human capital? Vaak worden medewerkers als een kostenpost gezien die lastig te managen is. Herkent u dit? Human resources = menselijke bronnen. Uw mensen zijn DE bron van waarde voor uw organisatie. Wanneer we de term HRM bezigen, geven we aan dat uw personeel geen kostenpost is maar het kapitaal van uw onderneming.  Maak Human Resources Management en Human Capital een belangrijk speerpunt van uw beleid.

HR MODULES

Begeleiding Werving & Selectie

 

Steeds vaker wordt  werving & selectie uitbesteed aan bureaus. Hoe u het ook inricht, ik ben ervan overtuigd dat deze fase een cruciaal PR moment is voor uw organisatie. Achteraf blijkt vaak dat het afscheid nemen door de medewerker van uw organisatie in de kern ontstaat tijdens het sollicitatiegesprek. Hoe zit dat dan? De sollicitant spiegelt zijn situatie mooier voor of u schetst een te mooi plaatje aan de kandidaat. Wat ook vaak voorkomt is dat een sollicitatie procedure wordt gestart terwijl nog niet 100% helder is welk profiel men zoekt.


Learning & Development

 

U heeft misschien onlangs een topper in huis gehaald (uw goudhaantje) en denkt er nu te zijn. U weet ook als geen ander dat de wereld om ons heen razendsnel verandert. De kennis van uw topper van gisteren kan morgen alweer achterhaald zijn. Als u blijvend rendement uit uw personeel (human capital) wil halen, dan zult u blijvend moeten investeren in uw TEAM. In deze tijd is stilstaan niet achteruit gaan maar staat het gelijk aan achteruit rennen.

Zes redenen om je personeel blijvend op te leiden

  • Uw bedrijf blijft up-to-date.
  • Uw personeel presteert beter.
  • Uw werknemers zijn extra gemotiveerd.
  • Uw bedrijf is flexibeler.
  • Het is goed voor uw bedrijfsimago.
  • Er zijn fiscale voordelen.

Exit Management

Afscheid nemen van personeel kan een kostbare zaak zijn.

Wanneer de werkgever de juiste richtlijnen volgt dan kan een hoop ellende bespaard blijven. Dossieropbouw blijft een gouden regel. In goede tijden kan hier wel eens laks mee worden omgegaan. Dit geldt voor zowel vanuit het perspectief van de werknemer als van de werkgever.  We vertrouwen elkaar toch? We weten toch wel wat we afgesproken hebben?

Hoe vervelend kan het zijn als de desbetreffende manager al vertrokken is, als het er op aan komt?Het is van het grootste belang om duidelijk te zijn over wat is afgesproken. Schriftelijke vastlegging of dossieropbouw is vaak waar het aan ontbreekt. Uw organisatie zal niet de laatste zijn.

Lagace HR Training & Coaching ontzorgt.  Ik maak een analyse van de situatie. Vervolgens adviseer ik u over de te nemen stappen. Indien gewenst kan ik de administratie van u overnemen. Ik kan ook de communicatie met de werknemer of met juristen voor u verzorgen. Niet altijd zal het tij gekeerd kunnen worden. Ik kan er in ieder geval voor zorgen dat de touwtjes in handen genomen worden en dat de situatie zo goed mogelijk opgelost wordt.


Hoe ziet het goud eruit in uw organisatie?

Deze organisaties gingen u al voor!

Ik ga uw organisatie helpen!

Medewerkers zijn het grootste en mooiste kapitaal van uw organisatie.
Als HR professional staat bij mij de mens centraal.

Afspraak maken Meer info
© 2021 Lagace HR Training & Coaching - Algemene Voorwaarden - Disclaimer
Webdesign & realisatie: Go Online