50-plus en een carrière?

29 maart 2018
Sandra Lagace
2 reacties
Jij bent net zoals ik `ver achterin de 30’ (lees: 50-plus) en je bent bezig met je eerste, tweede of derde carrière.

Jij bent net zoals ik `ver achterin de 30’ (lees: 50-plus) en je bent bezig met je eerste, tweede of derde carrière. Nee, het wordt nooit meer zoals het was. Maar jouw carrière gaat natuurlijk als een malle. Kwam je vroeger met gemak je bed uit na een avond stappen en twee uurtjes slapen? Je zag er nog fris uit ook en je voelde je sterk! Dat is nu waarschijnlijk een klein beetje anders. Je ziet er uit alsof je flink hebt doorgehaald, en dat heb je ook, je gezicht is gezwollen en met name de wallen onder je ogen en je voelt je als een vaatdoek. Je moet het toegeven, het is steeds moeilijker te verbloemen. Zelfs dat energiedrankje, koffie of make-up maken het niet veel beter. Zelfs als je de alcohol consumptie redelijk onder controle houdt, begint je huid er steeds meer uit te zien als een oud craquelé schilderij. En`s-avonds val je al voor het 8 uur journaal in slaap op de bank.

Wist je dat jongeren trouwens helemaal geen `traditionele tv’ meer kijken.  Ook een teken dat je niet meer bij de puppy’s behoort.

 

…een strakke huid…

 

Keek je vroeger uit naar dat feestje, nu heb je steeds meer zin, om `lekker’ thuis te zijn, `gezellig’ voor de tv te hangen en `hoef je niet meer zo nodig’.  Ook ik moet toegeven dat, als ik in het weekend rond 11 uur `s-avonds onze straat in rijd, langs een Rotterdamse discotheek (heet dat nog zo?) ik, enerzijds verbaasd ben over de jonge leeftijd van het uitgaanspubliek voor de entree (wat alles zegt over mijn `mutsen’ leeftijd) en anderzijds, ik dan meestal blij ben dat ik, in tegenstelling tot het uitgaanspubliek, zo mijn bed in kan duiken en niet nog een hele avond `moet’.

Misschien zit je nog redelijk strak in je velletje. Je moet echter wel toegeven dat je er steeds meer voor moet doen. Een Rotterdamse 60+-er die ik ooit tegen kwam, vertelde mij het geheim van haar strakke huid. `Geen BH meer dragen. Dan trekt het allemaal strak’ zo vertelde ze me. Ik moest erg lachen om de grap en tegelijkertijd had ik beelden van uitgezakte vrouwenlijven waar ik niet vrolijk van werd.

Okay, misschien ga je naar de sportschool elke week, maar dat competitieve is er toch wel af.

Je hebt geen zin meer om zoals die jonge puppy’s een halve dag op de sportschool te bivakkeren. Trouwens, daar heb je helemaal geen puf meer voor.

Nu loop ik zelf hard, maar ik moet toegeven dat de jongere meiden mij vaak voorbij rennen. Ook heb ik regelmatig blessures omdat ik misschien teveel `mijn best’ doe.

 

Laat zien wie je bent en heb `fun’ in het leven

 

Aan de ene kant wil je geen eigenwijze oude muts zijn die niet meer te kneden is, aan de andere kant moet je toegeven dat je er steeds slechter tegen kan als steeds jongere mensen jou vertellen wat je moet doen en hoe je het beter kunt doen. Daarom beginnen zoveel `ouderen’ een bedrijf voor zichzelf. Of je nu kiest voor een eigen bedrijf of besluit om in loondienst te blijven werken, als 50 plusser kun je op het gebied van kennis en personal branding een inspiratie bron zijn voor onder anderen de millenniums. Gebruik deze kracht voor jezelf voor de laatste fase van je carrière en heb ‘fun’ in het leven. Uiteraard kan ik je helpen in de ontdekkingstocht naar jouw kwaliteiten.

Nu vraag je je af wat de moraal van dit verhaal is. De moraal is dat het nooit meer wordt zoals het was. De vraag is wat ga je doen? Mijn advies zou zijn. Leef (je uit)! Het oude 40 is het nieuwe 50! Laat zien dat je trots bent op wie je bent en heb een persoonlijke stijl en – branding. En nee, niet overdrijven met korte rokjes of blote `buiken’ kleding die je leeftijd niet sieren. Er even hip uit willen zien als een tiener doet je er al snel ouder uit zien. Laat in je persoonlijke stijl zien wie je bent en heb `fun’ in het leven. Dan staat het je ook mooi!

 

Inzicht krijgen in je kwaliteiten!

 

Accepteer wat je niet kunt veranderen en realiseer je dat het nog (lang) niet over hoeft te zijn. De maatschappij zet ons misschien wel weg als 50- of 60-plusser (beeldvorming 50 plusser) maar bedenk dat het belangrijk is hoe jij je voelt. En die gedachten kun jij sturen…. Dus, jij bent aan zet!

In mijn carrière heb ik met veel plezier zowel de Millenniums als de 50-plussers via workshops en coaching trajecten geholpen inzicht te krijgen in hun kwaliteiten.

Wil je meer weten neem dan contact met ons op voor een training of coaching.

 

Fotografie: Katinka Tromp Photography

Wij waarderen uw feedback! Laat hieronder uw reactie achter

2 reacties op “50-plus en een carrière?”

  1. Hans Timmers schreef:

    Ik ben het helemaal met je eens, Sandra. Prachtig verwoord en zo herkenbaar. De vijftiger oftewel de nieuwe veertiger heeft zoveel te bieden. De tip voor een strakke huid is de tip van de week. Mijn tip voor iedereen is: don’t stop the fire in you.

  2. Arda van Kuyk schreef:

    ik snap dit heeemaal – heb nu meer energie met 51 dan toen ik was 21 – legt er ook aan om de blad te draaien en gellukig zijn met de kleinste dingen en ervarringen.

© 2020 Lagace HR Training & Coaching - Algemene Voorwaarden - Disclaimer
Webdesign & realisatie: Go Online